Női társaságban, de főként egyedüli nőként utcán sétálva az elhaladó autósok, illetve motorosok részéről az utazó szexuális zaklatásokkal szembesülhet, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek fokozottan betartani az iszlám vallás által előírt öltözködési szokásokat, kerüljék a rövid, átlátszó, vállakat fedetlenül hagyó ruhadarabok viseletét, illetve a provokatív magatartást.

A törvény bűncselekményként kezeli a nyíltan elkövetett illetlen viselkedést, valamint az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot. A büntetés mértéke hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés és 1000-10 000 DZD pénzbírság (kb. 2300-23 000 Ft). A homoszexualitás gyakorlását két hónaptól két évig terjedő börtönbüntetéssel és 500-2000 DZD (kb. 1150-4600 Ft) pénzbírsággal büntetik. Amennyiben a bűncselekményben kiskorú is érintett, a felnőtt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel és 10 000 DZD (kb. 23 000 Ft) pénzbírsággal sújtható. Az LGBTI közösséghez tartozó személyek státusza nem tekinthető illegálisnak, de prostitúcióért, illetlenségért büntetőeljárás alá vonhatók. A civil szervezetek szerint a bírók az LGBTI közösséghez tartozó személyek esetében szigorúbb büntetéseket hoznak.

Algéria államvallása az iszlám. Algéria a nem muszlim vallás gyakorlását az erre a célra kijelölt és engedélyezett helyeken teszi lehetővé. Az iszlám vallástól eltérő hitre történő térítés illegális, az ilyen tevékenységet gyakorló személy bebörtönzéssel és pénzbírsággal néz szembe.