A nagyobb városokban többféle taxiszolgáltatás működik, azonban ezek igénybevétele során fokozott elővigyázatosságra intjük az Algériába utazó, illetve Algériában tartózkodó magyar állampolgárokat. Az általános tapasztalatok alapján a hagyományos taxiszolgáltatók megbízhatósága, illetve a szolgáltatás minősége megkérdőjelezhető. Tekintettel arra, hogy a hagyományos szolgáltatók a külföldiek számára jóval a normális vitelár dupláját ajánlják fel, valamint hogy a sofőr megbízhatósága nem bizonyítható, kerüljék el a taxik utcán való leintését. A hagyományos taxiszolgáltatók igénybevétele helyett javasoljuk, hogy a Play Store-ból letölthető alkalmazások (Yassir, Careem) segítségével közlekedjenek. A letölthető alkalmazásokon keresztül történő taxi foglalás gyors, egyszerű, könnyedén kiválasztható a kiindulási, illetve érkezési desztináció, továbbá a vitelár is korrekt.

A gyakori bűnözés és egyéb biztonsági aggályok következtében kérjük, hogy mérlegelje a busszal történő közlekedés lehetőségét.

A vonatok Algéria tengerpart menti régióinak városai között járnak és általánosságban véve megbízhatóak és biztonságosak. Egy új városi vasútvonal található Algír part menti részén, amely jól karbantartott és biztonsági szempontból is megfelelőnek mondható.

A reptérről közvetlen induló vonat igénybevételével is egyszerűen el lehet jutni a városközpontba.

Algírban jól karbantartott metróvonal is található, azonban a metró csak a part menti régiókban közlekedik, így csak korlátozottan alkalmas a fővároson belüli közlekedés szempontjából. A vonaljegy ára kb. 115 Ft (50 DZD). A metróállomáson jegyautomata, és automatizált jegyellenőrző rendszer működik.

Az országon belüli közlekedés szempontjából továbbra is a belföldi járatokkal (Air Algérie, Tassili Airlines) történő utazás bizonyul a legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb és leggyorsabb közlekedési lehetőségnek.

A tömegközlekedési lehetőségeket illetően a felvonók (téléphérique) közkedvelt eszközök, amely pl. Algírban a Le Jardin d’Essai du Hamma botanikus kert és a Mártírok tere között működik, de Algíron kívül bizonyos nagyvárosokban is megtalálható (pl. Constantine, Annaba vagy Tizi Ouzou).