Kövér László, az Országgyűlés elnöke október 27-én az Országházban fogadta Ibrahim Boughalit, az Algériai Demokratikus és Népi Köztársaság népi nemzetgyűlésének elnökét. A találkozó során a két ország parlamentjei közötti együttműködési szándéknyilatkozat is aláírásra került.
Kövér László a sajtó képviselőinek nyilatkozva kiemelte: Magyarország és Algéria kapcsolata a régmúltra tekint vissza, a két ország baráti érzelmekkel viseltetik egymást iránt, immár hatvan éve, hogy a két ország felvette egymással a diplomáciai kapcsolatot.

Ibrahim Boughali is felidézte a függetlenségi harc során Magyarország által Algériának nyújtott támogatást, úgy mint az Algéria hangja rádióadás, amelyet Magyarországról sugároztak, az orvosi és humanitárius segély, valamint a szakemberek, akik nagy szerepet vállaltak az ország újjáépítésében. Az algériai nemzetgyűlés elnöke hangsúlyozta, "Algéria nem az az ország, amelyik elfelejti a barát országok segítségét és támogatását". Ibrahim Boughali köszönetet mondott azokért a tanulmányi ösztöndíjakért, amelyeket Magyarország évente biztosít az algériai hallgatók számára. Emellett elismerését fejezte ki a magyar kormánynak azokért a szuverén és független döntésekért, amelyeket a különböző kérdésekben meghozott.

Ibrahim Boughali magyarországi látogatása során Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Pintér Sándor belügyminiszterrel is tárgyalt.