Hírek

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg

A Programba jelentkező és felvételt nyerő hallgatók az első félévében (szeptember–január) elméleti és gyakorlati kurzusokból álló képzést végeznek el, míg a második félév során (február–június) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, illetve magyar külképviseleteken teljesítenek szakmai gyakorlatot. A KKM a Programot sikeresen elvégző résztvevők számára – a rendelkezésre álló státuszok fényében – álláslehetőséget kínál a minisztérium állományában.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázat felhívása

2023. november 7-én megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázata. A jelentkezéssel kapcsolatos minden tudnivaló, a pályázat feltételeit részletező pontos információk és a választható képzések a program hivatalos honlapján – a www.diasporascholarship.hu oldalon, az APPLY/JELENTKEZZ menüpont alatt – érhetők el angol és magyar nyelven.
Tovább

Az Európai Bizottság és az Európai Külügyi Szolgálat közös kampánya uniós polgárok konzuli védelméről

Készüljön fel utazására! Ha az Európai Unió területén kívül konzuli segítségre van szüksége, és az adott országban nincs magyar külképviselet (nagykövetség, főkonzulátus), akkor magyar állampolgárként jogosult az Európai Unió bármely másik tagállamának konzuli segítségnyújtását és védelmét igénybe venni, ugyanolyan feltételekkel, mint a tagállam saját állampolgárai. További információkért kérjük kattintson a hírre!
Tovább

Felhívás a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára történő jelentkezésre

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg. A Diplomataképző Program időtartama: 2023. szeptember 1. – 2024. augusztus 31. A pályázat benyújtásának határideje: 2023. május 14. (vasárnap) Kapcsolat és további információ: info.mda@mfa.gov.hu magyardiplomaciaiakademia.hu facebook.com/DiplomaciaiAkademia
Tovább